Devam Eden 2.Sürgün Çay Alımları

Değerli üreticilerimiz;
Teşekkül olarak ikinci sürgün döneminin 18 günlük bölümünde olduğu gibi her hangi bir alım kotası sınırlaması olmadan serbest mubayaa yaparak sürgünü tamamlamayı hedefliyorduk. Ancak üreticilerimizin tamamının hafta sonu ve 15 Temmuz resmi tatilini değerlendirmek adına kısa süre içerisinde yoğun çay toplamaları nedeniyle serbest alımlara kısa bir süreliğine ara vererek dekar başı günlük önce 50 kg, akabinde 30 kg uygulaması yapmak zorunda kaldık. Ayrıca özel sektör firmalarının hem alım fiyatını düşürmeleri hem de ödeme vadelerini uzatmaları, Teşekkülümüze ilave bir satış baskısı oluşturmaktadır.
 
Netice itibariyle işleme kapasitemizin üzerinde çay alımlarına ve çevirmekte zorlandığımız 14.500 ton stok miktarına ulaşılmıştır.
 
Kaliteden ödün vermeden ve müstahsilimizi zora sokmamak adına uyguladığımız alım programına riayet edilmesi en büyük temennimizdir.
 
Üreticilerimizin acele etmemesini, çayın en güzel bekleme yerinin bahçe olduğunu; ayrıca üreticilerimizin her ne şart altında olursa olsun yanlarında olduğumuzun bilinmesini isteriz.
 
Saygılarımızla.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü